Blastosist, embriyoloji alanında, döllenmiş yumurtanın ilk bölünme evrelerinden bir türe ait olan hücrelerin genel adıdır. Embriyolojik dönem, insan yaşamının ilk aşamasıdır ve döllenmiş yumurtanın ilk bölünme evrelerinden itibaren başlar. Bu ilk bölünme evreleri, embriyoyu oluşturan hücrelerin çeşitliliğini sağlar ve embriyonun gelişimine yardımcı olur. Bir diğer deyişle blastosist, 5. gün embriyodur. Klasik tüp bebek tedavisinde döllenmiş yumurta 2. veya 3. gün transfer edilir. Blastosist transferde ise bu süre uzar ve 5. gün transfer edilir. 5. güne kadar gelişen embriyo blastosist olarak adlandırılır. Embriyo blastokist evresine ulaştığında yaklaşık 100-120 hücre içerir.
Blastosist hücreleri, döllenmiş yumurtanın ilk bölünme evresinde ortaya çıkan hücrelerdir ve embriyonun gelişimine önemli bir rol oynar. Blastosist hücreleri, çeşitli hücre tiplerine dönüşebilir ve embriyonun herhangi bir bölümünü oluşturabilir. Bu hücreler, embriyonun ilerleyen dönemlerinde, örneğin beyin, kalp ve deri gibi organların oluşumunda önemli rol oynar. Bu hücreler, embriyolojik dönemde çok önemlidir ve bu hücrelerin normal şekilde gelişimi ve çoğalması, embriyonun sağlıklı bir şekilde gelişimine yardımcı olur. Eğer hücreler anormal şekilde çoğalır veya gelişmezse, ciddi sağlık sorunları ortaya çıkabilir ve bu nedenle, blastosist hücrelerinin düzenli olarak izlenmesi ve denetlenmesi önemlidir.
Blastosist Transferi Kimlere Uygulanır?
- 3. günde en az 5 yüksek kaliteli embriyosu olanlara
- 2. veya 3. günde yüksek kaliteli embriyolar transfer edildiği halde gebe kalmayan çiftlerle Çoğul gebelik düşünmeyen çiftlere
- 35 yaş altı kadınlara uygulanır.
Blastosist Transferinin Avantajları Nelerdir?
- Embriyo 5. güne kadar geliştiği için kaliteli ve sağlıklıdır.
- Gelişimi 3. gün transferine göre daha iyi olduğu için anne karnına çabuk tutunur.
- Gebelik oluşma oranı artmakta.
- Çoğul gebelik riskini önler.
Transfer Sonrasında Gebelik Testi Ne Zaman Yapılır?
Nakilden 12 gün sonra kan testi yapılır. Beta hCG değeri, kan değerleri ile kontrol edilir. Değerlere göre sonuç pozitif ise tedavi başarılı olmuş demektir. Bu da anne adayının gebelik sürecinin başladığı anlamına gelmektedir. Tüp bebek gebeliklerinin doğal gebeliklerden hiçbir farkı yoktur.
Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Özellikle de teknolojik gelişmeleri merkezine entegre eden klinikler tercih edilmelidir. Merkezimiz üreme tıbbı alanındaki en yeni teknolojileri tedavi sürecine entegre ederek sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz.
Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.