Birçok insan yeni bir bebekle ilgili beklentilerini 38. haftada daha yoğun düşünür çünkü doğuma hemen hemen 2 hafta kalmıştır. Bu güzel yolculuk sonlanmak üzeredir ve dünyalar tatlısı bebek çiftlerin kucağına gelecektir. Bebek dış dünyaya hazırlandığı için olası erken doğumda yaşamını sürdürebilir. Erken doğum olmaz ise doğuma kadar gelişimini daha iyi tamamlar.
Hamileliğin 38. haftası anne adayı için biraz zor geçebilir. Kütlesi artan bebek anne adayının hareketlerini sınırlandırır. Bu sınırlandırma 2 hafta daha devam eder. 2 hafta sonra doğum gerçekleşeceği için anne adayı rahatlar.
38 Haftalık Bebek
Üçüncü trimester döneminde yer alan bebeğiniz 8.5 aylık olmuştur. Günden güne kilo alan bebeğiniz kış kabağı boyutundadır. Boyu yaklaşık 51 santimken, ağırlığı 3100 gramdır. Bu süreçte gelişimi tamamlandığı için üreme sistemleri belirgin bir şekilde ortaya çıkar. Ek olarak “mekonyum” olarak adlandırılan ilk dışkı gözlemlenir. Bu ilk dışkıyı doğduktan sonra yapacak.
Bebeğiniz önceki haftalar gibi ışığı ve sesi rahatlıkla ayırt edebilir ve tepki verebilir. Bebeğinizle sık sık iletişim kurmalısınız çünkü bebeğiniz, annesinin ve babasını sesini rahatlıkla ayırt edebiliyor.
38 Haftalık Gebelikte Annedeki Değişiklikler Nelerdir?
Hamile olmak, bir kadın için heyecan verici bir aşamadır. Bununla birlikte, hamileliği çevreleyen kadınların öğrenmesi gereken birçok faktör vardır. Bu aşamada ne bekleyeceğinizi anlamak önemlidir. Sağlıklı gebelikler için plan yapan kadınlar; mutlu deneyimlere ve sağlıklı bebeklere sahip olabilirler.
İlk olarak, hamileliğiniz sırasında kilo almayı bekleyin bu beklentiyi her hafta koruyun. Vücudunuz hamilelik sırasında değişir ve kilo vermek yerine kilo almayı daha olası hale getirir. Hamileliğin ikinci yarısındaki kadınlar en fazla kilo alma eğilimindedir. Yaklaşık altıncı aydan sonra cildinizde çatlakların belirdiğini fark edebilirsiniz. Bunlar, vücudunuz doğuma hazırlanırken artan yağ depolarınızdan gelir. Hamileliğin son birkaç ayındaki kadınlar kilo vermeyi ve ciltlerini temiz tutmayı zor bulabilirler. Fakat özellikle cilt temizliği yapmak enerjinizi yükseltir. Yani bebeğin verdiği ağırlıktan dolayı kendinizi halsiz ve yorgun hissedebilirsiniz ama kendinize ayırdığınız 1 saat, mutlu olmanıza yetecek. Gebelikte 38. haftada meydana gelen değişimler ise şu şekildedir:
- Midede baskı
- Mide bulantısı
- Reflü
- Hızlı kilo alma
- Çatlak artışı
- Yalancı kasılmalar
- Sık idrara çıkma
- Yorgunluk
- Nefes darlığı
- Uyku problemleri
Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Özellikle de teknolojik gelişmeleri merkezine entegre eden klinikler tercih edilmelidir. Merkezimiz üreme tıbbı alanındaki en yeni teknolojileri tedavi sürecine entegre ederek sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz.
Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.