Histeroskopi – Laporoskopi

Histeroskopi Ve Laparoskopi Nedir? Kimlere Uygulanır?

Kadın hastalıklarının tanısında iki temel yöntem vardır. Patoloji tespit edilen hastalarda bu patolojinin ileri düzeyde tanısını yapmak amacıyla histeroskopi ve laparoskopi ameliyatı yapılmaktadır.

Bunlardan bir tanesi histeroskopi yani rahimin içi gözlenmesi bir diğeri de laparoskopi yani karnın içinin gözlenmesi veya gerekirse müdahalelerde bulunmasıdır. Çok uzun yıllar önce başlayan bu yöntem zaman içerisinde teknolojinin ilerlemesiyle birlikte video endoskopi yöntemlerinin gelişmesi sonucunda sadece teşhis yöntemi değil aynı zamanda da cerrahi yöntem haline gelmiştir. Bu ameliyatlar ile karın ve rahim içerisi rahatlıkla gözlenmektedir. Laparoskopi ile karın içerisi 1 cm’lik kamera ile görüntülendiğinde rahim, tüpler, yumurtalıklar ve ilişkili olduğu komşu organlar(mesane ve bağırsaklar) incelenerek tanı konulur ve tedavi edilir. Halk arasında “kapalı ameliyat” olarak da bilinmektedir.

 Histeroskopi ameliyatı da aynı şekilde vajinal bölgeden özel bir optik cihazla girilerek rahim içerisi birkaç kat büyütülür. Rahim kanalı, rahim içi ve tüplerin giriş delikleri ekrandan izlenerek rahatlıkla tanı konulur ve tedavisi yapılır. Bu süreçte rahim kapalı olduğu için görüntü sağlanmaz. Rahim içini görüntüleyebilmek için içeriye sıvı verilir. Basınçlı olan bu sıvı ile rahim içerisindeki polipler, myomlar ve septumlar (perde) rahatlıkla görüntülenebilir. Histeroskopi operatif ile görüntüleme esnasında örneğin rahimde perde (septum) var, rahimde perde ameliyatı yapılabilir.

 

Histeroskopi Ve Laparoskopinin Uygulama Alanları

● Rahim içi poliplerin alınması

● Rahmin doğuştan bozuklukları (perde-septum) ameliyatı

● Düzensiz adet kanamalarında

● Rahim içi miyomların alınması

● Menopoz sonrası kanamalarda

● Kısırlık (infertilite) tedavisi öncesi araştırma amaçlı

● Tekrarlayan düşükler

● Rahim içine kaçmış spiralin çıkarılması

● Rahim içerisinde yapışıklık şüphesi

● Tekrarlayan tüp bebek başarısızlığı

 

 
Histeroskopi Ve Laparoskopi Tüp Bebek Tedavisinde Başarıyı Artırır Mı?

Rahimde oluşan sorunlar histeroskopi ile tespit edilerek tedavi edilebilmektedir. Böylelikle  eğer varsa teşhis edilen tanı ortadan kalktığı için rahmin embriyoyu kabul etme oranı yükselebilir,kısaca problem olan rahimlerde histeroskopi sonrası gebelik şansı artmaktadır.

 

Histeroskopi Ameliyatı Öncesi ve Sonrası

Histeroskopi işlemi sadece tanı amaçlı yapılıyor ise anesteziye ihtiyaç duyulmaz veya lokal anestezi ile uygulanır. İşlem bittikten sonra birey ağrı hissetmez ve evine dönebilir.

Histeroskopi işlemi tedavi amaçlı yapılıyor ise anestezi uygulanır. İşlem esnasında bireyde ağrı ya da acı oluşmamaktadır. Histeroskopi ameliyatı bittikten sonra aynı gün ya da ertesi gün normal yaşama devam edilebilmektedir. Histeroskopi sonrası kanama (hafif lekelenme) ya da kramp görülebilir. Histeroskopi sonrası cinsellik iyileşme süreci bitene kadar olmamalıdır.

 

Laparoskopi Ve Histeroskopinin Avantajları Nelerdir?

● Normal ameliyatlara göre kesiler daha küçük olduğu için enfeksiyon riski düşüktür.

● Ameliyat izi yok derece küçüktür.

● Kamera ile izlendiği için cerrahiye hâkimiyeti yüksektir.

● Organlar daha az zarar görür.

● Hayata dönüş süresi daha kısadır.

 

Histeroskopi Fiyatı

Histeroskopi fiyatları, yapılan işlemin amacına bağlıdır. Tanı veya tedavi amacıyla yapılan histeroskopi işlemlerinin fiyatlarında farklılık olabilmektedir. Merkezlerimizde uyguladığımız tedaviler, tüp bebek tedavi fiyatları ve ödemelerle ilgili bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilir ya da sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir