Yumurta Tembelliği

Yumurta tembelliği birçok kadında meydana gelir. Kadınların vücudu, her ay düzenli olarak kendini hamileliğe hazırlar. Yani her ay yumurtaları çatlar ve döllenmeyi bekler. Çatlama gerçekleşmez ise polikistik over sendromu belirir. 

Sağlıklı kadın vücudunda her ay yumurtalıklarında bulunan üreme hücrelerinden biri gelişir, çatlar ve döllenmeye hazır hale gelir. Oluşan fonksiyon bozukluk ise yumurta tembelliğini doğurur. Yumurta fonksiyonlarını düzgün bir şekilde yerine getiremeyen vücut ise gebelik oluşumunu önler.

Yumurtalık Tembelliği Neden Olur?

Hormonal bozukluklar yumurtalık tembelliğinin ana nedeni olarak görülür. Hormonlarda yeterli salınım olmaz ise üreme hücrelerinde uyarılma gerçekleşmez. Buna bağlı olarak gebelik oluşmaz. 

Uzun süre yumurta tembelliği sorununun farkına varılmaz ta ki gebelik istenirse veya adet düzensizliği yaşanırsa. Bu süreçte birey vakit kaybeden uzman hekime muayene olmalıdır.

Yumurta Tembelliğinin Belirtileri Nelerdir?

  • Düzensiz adet döngüsü.
  • Çocuk sahibi olamamak.
  • Genital bölgede kıllanma.
  • Çene bölgesinde kıllanma.
  • Karın bölgesinde ağrı.
  • Kilo artışı.

Yumurtalık Tembelliği Tedavisi

Muayene sonrası konulan tanı yumurtalık tembelliği ise bu probleme yol açan sebepler tespit edilir ve tedaviye başlanır. Çoğunlukla ilaç tedavisi önerilir. İlaç tedavisi yumurtlamayı sağlar. Önerilen ilaçlar çoğunlukla doğum kontrol hapları veya adet haplarıdır. Tedavi yaklaşık olarak 7 ay sürer. 

Yumurtalık Tembelliği Gebeliğe Engel Mi?

Evet yukarıda da bahsettiğimiz gibi gebeliğe engeldir. Çiftlerimiz bir yıl ve üzeri düzenli, korunmasız birlikteliğe rağmen çocuk sahibi olamıyorsa infertilite (kısırlık) tanısı konulur. Kadın infertilite birçok nedenden oluşabilmektedir. Bu nedenler arasında ise polikistik over sendromu (yumurtalık tembelliği) vardır. 

Merkezimizde yardımcı üreme tekniklerini gerçikleştirmeden önce tanının altında yatan sorunun tedavisi gerçekleştirilir.Tedavilerimiz bü+tüncül şekilde ilerler. 

Tüp bebek tedavi sürecinde; tedavi teknikleri uygulanırken psikoloğumuz stresi kontrol altına alırken, diyetisyenimiz vücudun sağlıklı ve güçlü olmasını sağlar. Tedavi sürecinde gerçekleştirilen her adım tüp bebek işlemlerinin başarılı sonuçlanma ihtimalini artırır. 

Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Özellikle de teknolojik gelişmeleri merkezine entegre eden klinikler tercih edilmelidir. Merkezimiz üreme tıbbı alanındaki en yeni teknolojileri tedavi sürecine entegre ederek sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz. 
Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Doktorumuz İle Görüşme Sağlayın

Uzman Doktorlarımız İle Görüşerek Aklınıza Takılan Tüm Sorulara Yanıt Alabilirsiniz Formu doldurun Doktorumuz sizin için yanıtlasın.

Op. Dr. Zehra Bebek
Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı