Yapay Zeka İle Tüp Bebek Tedavisi Novafertil İle Konya’da

Novafertil Tüp Bebek Merkezi, tüp bebekte güncel tedavi girişimlerinden yapay zeka ile embriyo seçimini Konya’ya taşıdı! Konya’da yapay zeka ile tüp bebek uygulamasını hayata geçiren Novafertil, “Önceliğimiz çiftlerimizi ve tedavilerini riske atmayarak, daha yüksek gebelik oranlarına ulaşmak. Yapay zeka ise infertilite tedavisinin başarısını artıran yeni teknolojilerden.” diye konuştu.

Novafertil Tüp Bebek Merkezi Yönetimi, “Yapay zeka infertilite tedavi sürecini nasıl etkiliyor?” sorusuyla oluşan merakımızı gidermek amaçlı yapay zeka ile tüp bebek yöntemi hakkında bilgiler verdi:

Tüp Bebek Tedavisinde Embriyo Seçimi Önemli

Tüp bebek tedavisi; hormon tedavisi ile ideal sayı ve kaliteye ulaşan yumurtaların toplanması ve laboratuvar ortamında spermle döllenmesi sonucu başlar. Döllendikten sonra gelişen embriyolar seçilerek rahme transfer edilir. Burada gebelik şansı en yüksek embriyoyu seçerek sağlıklı gebelik elde etmek son derece önemli. Tedavilerimizde yapay zeka ile tanışmadan önce kişilere bağlı değerlendirme gerçekleşmekteydi. Bu durum da embriyoloğun kapasitesi,tecrübesi ve hatta mikroskopun kalitesi farklı embriyo seçimleri doğurabilmekteydi. Yapay zeka tabanlı tedavi sürecinde ise embriyo seçimi, kişi bazlı değerlendirmeden çıkmıştır. Artık yapay zeka ile  kaliteli ve genetik yapısı normale en yakın embriyo seçilebilmesi hedeflenmektedir. Böylece çiftlerimizin tedavisinin  erken vakitte gebelikle sonuçlanması hedeflenmektedir. En kaliteli ve genetik yapısı normale en yakın embriyo, gebeliğin sağlıklı devam etmesini de sağlar. Tekrardan belirtmek gerekirse; embriyo seçiminin objektif ilerlemesi, embriyo seçiminde oluşan olası defektleri gidererek tedavinin başarı oranını yükseltmiştir. Çünkü yapay zeka ile çok sayıda embriyo sürekli takip edilerek işlenmemiş video görüntüleri ile senkronik olarak değerlendirilmektedir. Ayrıca yapay zeka, tedavide tarama testi olarak da kullanılmaktadır. Yapılan tarama testi ile oluşabilecek sorunlar önlenebilmektedir.

Konya’da yapay zekayı tüp bebek tedavisine entegre eden ilk merkez biziz. Çiftlerin yüzünü güldüren bu yeni teknoloji ile birçok müjdeli haber alıyoruz. Novafertil Tüp Bebek Merkezi’mizde teknolojiyi yakından takip eden ekibimiz; gelişmeleri, laboratuvarlarımız başta olmak üzere tüm tedavilere yansıtmaktadır.

 Yapay Zeka İle Tüp Bebek Tedavisinin Avantajları

  • Yapay zeka kaliteli embriyoyu seçerek sağlıklı gebelik hedeflenmektedir.
  • Genetik tanı yapılması gerekli olmayan çiftleri tespit ederek, gereksiz işlemleri önlemek.
  • Embriyonun kolay ve hızlı seçilmesi.
  • Kişi bazlı değerlendirme gerçekleşmemesi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Doktorumuz İle Görüşme Sağlayın

Uzman Doktorlarımız İle Görüşerek Aklınıza Takılan Tüm Sorulara Yanıt Alabilirsiniz Formu doldurun Doktorumuz sizin için yanıtlasın.

Op. Dr. Zehra Bebek
Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı