Tekrarlayan Tüp Bebek Başarısızlıkları

Bir yıl boyunca düzenli ve korunmasız ilişkiye rağmen hamilelik gerçekleşmiyorsa ”infertilite (kısılık)” olarak adlandırılır. Bu problem üreme çağındaki çiftlerin yaklaşık %15’inde gözlemlenir. Bebek sahibi olmak isteyipte olamayan çiftler ise yardımcı üreme tekniklerine başvururlar.

Tekrarlayan tüp bebek başarısızlığı; kaliteli, sağlıklı embriyo transferine rağmen (art arda 3 tüp bebek tedavisi) gebeliğin gerçekleşmemesidir. Tabii bu durum çiftlere hayal kırıklığı yaşatarak, tedaviye küstürüyor. Fakat tekrarlayan tedaviler bir sonraki tedavinin başarı oranını artırır. Günümüzde tüp bebek tedavisi 9. denemeye kadar çok rahatlıkla denenebilir.

Tüp Bebekte Neden Başarısız Olunur?

Tedavi olumlu sonuçlanmayan çiftlerin aklına tek bir soru gelir oda; tüp bebek neden başarısız olur? Tüp bebek tedavisinde başarısızlık nedenleri oldukça fazladır. Fakat başarısızlığın nedeni net olarak bilinmez. Öngörülen tüp bebek başarısızlığı sebepleri:

  • Rahim duvarının yeterli seviyede gelişmemesi (rahimden kaynaklı sebepler)
  • Kan pıhtılaşma bozukluğu
  • Stres
  • Kromozom bozukluklar
  • İlerleyen kadın yaşı
  • Artan vücut kitle indeksi
  • Sigara ve alkol kullanımı

Tekrarlayan Tüp Bebek Başarısızlıklarında Tüp Bebek Merkezinin Önemi

En büyük etken tedaviyi gerçekleştiren tüp bebek merkezidir. Tedavi sürecini üstlenen merkezin, çiftlere yaklaşımı ve ne tür tedavi uygulayacağı; tedavinin başarılı sonuçlanmasıyla eş oranlıdır. Her çiftin tedavisi süreci ayrı planlanmalıdır.

Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Doktorlarımız size en uygun tedavi yöntemini uygulayarak sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz.

Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir