Taze Embriyo Mu Yoksa Dondurulmuş Embriyo Mu?

Tüp bebek tedavisi iki farklı yöntem ile uygulanır. Bunlardan birincisi taze embriyonun transfer edilmesidir. İkincisi ise dondurulmuş embriyonun transfer edilmesidir. Taze embriyonun transfer edilme sürecinde, elde edilen embriyolar 3. veya 5. günde anne adayına transfer edilir. Donmuş embriyo transfer edilme sürecinde ise elde edilen embriyolar 3. veya 5. günde dondurulur. Daha sonraki aylarda anne adayı, adet kanaması gördükten sonra hazırlanır ve dondurulmuş embriyo transferi gerçekleşir. Peki bu tedavi yöntemlerinden hangisi tercih edilmeli? Tedavi yöntemlerinden hangisinin seçileceği kişiye göre ve embriyonun kalitesine göre değişiklik gösterir. Ayrıca ilerlemiş yaş, aşırı yumurta gelişimi, kanser kemoterapisi ya da radyoterapisi gibi özel durumlarda da dondurulmuş embriyo transferi tercih edilir.

Yapılan araştırmalara göre dondurulmuş embriyo transferi diğer yönteme göre daha başarılıdır. Çünkü tüp bebek tedavi sürecinde bazı ilaçlar kullanılır buda hormonal seviyelerde yüksek bir artışa sebep olur. Taze embriyoyu transfer ederken yüksek hormon seviyesi tedaviyi olumsuz cevaplandırabilir. Dondurulan embriyo ise sonralardan transfer edilir. Bu süreçte anne adayımız adet kanaması görür buda ilaçların sebep olduğu etkileri ortadan kaldırır. Yani embriyo için doğala yakın bir ortam sunar. Kısaca dondurulmuş embriyonun transferi tedaviyi daha olumlu sonuçlanır. Fakat hangi tedavinin uygulanacağı tamamen hastanın durumuna bağlıdır.

Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Doktorlarımız size en uygun tedavi yöntemini uygulayarak sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz.

Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir