SGK ile Tüp Bebek Hakkı Kaç Defa?

SGK ile Tüp Bebek Hakkı Kaç Defa? - Nova Fertil

Türkiye’de tüp bebek tedavisi, Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen şartlar dahilinde belli bir katılım payı ile sunulabilmektedir. Bu kapsamda, devlette tüp bebek hakkı kaç defa verileceği konusunda belirli bir sınırlama mevcuttur. Tüp bebek devlet desteği 3 tüp bebek denemesine kadar geçerlidir. Ancak tüp bebek tedavisinde SGK desteği almak için belirli şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Bu şartlar şu şekildedir:

  • Anne adayı 23 yaşından büyük, 40 yaşından küçük olmalıdır.
  • Çiftlerin mevcut evliliklerinden çocuk sahibi olmamış olmaları gerekmektedir.
  • Çiftlerin en az 3 yıllık evlilik geçmişi olmalıdır. Ancak azospermi hastalarında bu şart aranmamaktadır.
  • Çiftlerin 3 yıllık evlilik sürecinde en az 2 kez aşılama yaptırmış olmaları gerekmektedir. Azospermi, düşük ovaryan rezervi veya tıkanık tüpler HSG ile belgelenmiş ise aşılama raporu istenmemektedir.
  • En az bir çiftin en az 5 yıl sigortalı olması ve 900 iş gününü tamamlamış olması gerekmektedir. Son altı ayın kesintisiz yatmış olması gerekmektedir.
  • Çiftlerin doğal yöntemlerle çocuk sahibi olamayacaklarına dair bir sağlık kurulu raporu almaları gerekmektedir.

Bu şartları sağlayan çiftler, tüp bebek tedavisinde SGK desteği alabilirler. 

İkinci Tüp Bebeği Devlet Karşılıyor Mu?

Sağlam çocuğu olan çiftlerin ikinci bir çocuk sahibi olmak için tüp bebek tedavisi SGK tarafından karşılanmamaktadır. Ancak, birlikte çocukları olmayan çiftlerin ilk evliliklerinden çocukları varsa, SGK üç denemeye kadar tüp bebek tedavisini karşılamaktadır. Ayrıca, genetik hastalığı olan veya taşıyıcı olan çiftler, hasta çocukları olsa bile sağlıklı bir çocuk sahibi olmak için tüp bebek tedavisi alabilirler. Sağlam bir çocukları olduğu için sadece ikinci bir kardeş dünyaya getirmek için yapılan tüp bebek tedavisi SGK tarafından karşılanmamaktadır.

İkinci Tüp Bebeği Devlet Karşılıyor Mu? - Novafertil

Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Özellikle de teknolojik gelişmeleri merkezine entegre eden klinikler tercih edilmelidir. Merkezimiz üreme tıbbı alanındaki en yeni teknolojileri tedavi sürecine entegre ederek sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz. 

Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Doktorumuz İle Görüşme Sağlayın

Uzman Doktorlarımız İle Görüşerek Aklınıza Takılan Tüm Sorulara Yanıt Alabilirsiniz Formu doldurun Doktorumuz sizin için yanıtlasın.

Op. Dr. Zehra Bebek
Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı