Sağlıksız Gebelik Kesesi

Sağlıksız Gebelik Kesesi - Nova Fertil

Sağlıksız gebelik kesesi, gebelik sırasında oluşan ve normal gelişim göstermeyen bir durumdur. Bu durumda, gebelik kesesi normalde olduğundan daha küçüktür ve embriyo gelişimi yavaşlamış ya da durmuştur.

Sağlıksız gebelik kesesi genellikle düşükle sonuçlanır ve bu durum, anne sağlığı için risk oluşturabilir. Gebelik kesesi, uterus duvarından ayrılmadığı takdirde dış gebelik gibi daha ciddi bir durum da söz konusu olabilir.

Sağlıksız gebelik kesesi belirtileri arasında kanama, karın ağrısı, kramp ve vajinal akıntı yer alabilir. Bu belirtiler, normal bir gebelikte de görülebileceği için mutlaka bir doktora danışılmalıdır.

Tedavi genellikle gebelik kesesinin düşürülmesini içerir. Bu işlem genellikle ilaçlarla veya cerrahi müdahaleyle yapılır. Ancak, eğer gebelik kesesi büyükse veya kanama şiddetliyse, daha ciddi tedaviler gerekebilir.

Sağlıksız gebelik kesesi, son derece üzücü bir durumdur ve anne adaylarına stres ve endişe yaratabilir. Ancak, doktorlar genellikle sağlıklı bir gebeliğin mümkün olduğunu ve bir sonraki gebelikte daha iyi sonuçlar elde edilebileceğini belirtirler.

Gebelik Kesesi - Novafertil

Sağlıksız Gebelik Kesesi İle Boş Gebelik Aynı Mı?

Sağlıksız gebelik kesesi ile boş gebelik farklı durumlardır. Boş gebelik, döllenmiş yumurta uterusta yerleştiği halde embriyonun gelişmediği bir durumdur. Bu durumda, gebelik kesesi oluşur ancak embriyo yoktur. Boş gebelik belirtileri arasında karın ağrısı, kanama ve vajinal akıntı yer alabilir.

Sağlıksız gebelik kesesi ise, embriyonun geliştiği ancak normalden daha yavaş veya düzensiz geliştiği bir durumdur. Bu durumda, gebelik kesesi normalden daha küçük olabilir ve embriyonun kalp atışları olmayabilir. Sağlıksız gebelik kesesi belirtileri de boş gebelik belirtileriyle benzerlik gösterir.

Her iki durum da üzücü bir durum olabilir ve gebelik kaybına neden olabilir. Ancak, boş gebelikte embriyo hiç gelişmezken, sağlıksız gebelik kesesi durumunda embriyo gelişimi yavaşlamış veya durmuştur.

Gebelik Kesesi Ne Zaman Oluşur?

Gebelik kesesi, döllenmiş yumurtanın uterus duvarına yerleşmesinin ardından oluşur. Bu genellikle gebeliğin ilk haftalarında gerçekleşir, yaklaşık olarak döllenmeden 5-7 gün sonra oluşmaya başlar (5.haftaya kadar ultrasonda görüntülenmez).

Döllenmiş yumurta, tüpün sonundan uterusun içine doğru ilerlerken bölünmeye başlar ve hücrelerin sayısı artar. Yaklaşık olarak 4-5 gün sonra, bu hücre kümesi, uterus duvarına yerleşmeye başlar ve gebelik kesesi oluşur.

Gebelik kesesi, içinde embriyo ve amniyotik sıvı bulunan küçük bir kesedir. Bu kesenin büyüklüğü, gebeliğin ilerlemesiyle birlikte artar ve gebeliğin ultrasonla görülebilmesini sağlar.

Gebelik kesesi, gebeliğin başlangıcından itibaren önemli bir rol oynar ve embriyonun gelişmesine yardımcı olur.

Sağlıksız Gebelik Kesesi Kimlerde Görülür?

Sağlıksız gebelik kesesi, herhangi bir kadında görülebilir. Ancak bazı faktörler sağlıksız gebelik kesesi riskini artırabilir. Bu faktörler arasında yaşlı anne adayları, sigara kullanımı, alkol tüketimi, bazı ilaçların kullanımı, diyabet, yetersiz beslenme, radyasyon maruziyeti, bazı enfeksiyonlar ve genetik faktörler sayılabilir. Ayrıca, daha önce düşük yapmış olan kadınlar ve birden fazla gebelik taşıyan kadınlar da sağlıksız gebelik kesesi riski altındadır.

Sağlıksız Gebelik Kesesi Kimlerde Görülür? - Novafertil

Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Özellikle de teknolojik gelişmeleri merkezine entegre eden klinikler tercih edilmelidir. Merkezimiz üreme tıbbı alanındaki en yeni teknolojileri tedavi sürecine entegre ederek sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz. 
Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Doktorumuz İle Görüşme Sağlayın

Uzman Doktorlarımız İle Görüşerek Aklınıza Takılan Tüm Sorulara Yanıt Alabilirsiniz Formu doldurun Doktorumuz sizin için yanıtlasın.

Op. Dr. Zehra Bebek
Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı