Menopoz Yaşı

Menopoz Yaşı - Novafertil

Menopoz, bir kadının östrojen hormonunu üretmeyi bıraktığı kadın yaşamının dönemidir. Bir diğer deyişle adet döngüsünün son bulması ve üreme yetisini kaybetmesidir. Ortalama menopoz yaşı 50-52’dir. 40’lı ve 50’li yaşlarındaki kadınlar menopoza girme riski altındadır. Ülkemizde ise menopoz yaşı 46-48’dir. Menopoz üç döneme ayrılır. Bu dönemler: premenopoz (menopoz öncesi), menopoz (menopoz dönemi) ve postmenopoz (menopoz sonrası) dur. Menopoz belirtileri ise saç dökülmesi, sıcak basması, uyku hali ve daha fazlasıdır. Kadınların menopoza girdikten sonra sağlıklarını destekleyebilmeleri için pek çok yol vardır.

Menopozdan sonra kadınlar çeşitli fiziksel değişiklikler yaşarlar. İlk olarak, vücut sıcaklıkları büyük ölçüde düşer. Derileri de kurur ve kırışır. Kemikleri daha az yoğun hale gelir ve bu da onları daha kırılgan hale getirir. Diğer değişiklikler; kan hacminde, kan basıncında ve kalp atış hızında azalmayı içerir. Kan şekeri seviyeleri düşer, bu da yorgunluğa ve kilo alımına neden olur. Kadınlar ayrıca kemik yoğunluğunun yanı sıra kas kütlesini de kaybeder. Bu nedenlerden dolayı, menopoza girdikten sonra sağlıklı beslenmek önemlidir.

Menopoz - Novafertil

Menopozla İlgili Kısa Bilgiler

  • Menopoz sırasında meydana gelen fiziksel değişiklikler, kadının artık doğurgan olmadığının ilk göstergesidir.
  • Birçok kadın perimenopoz döneminde ve menopoz sonrası döneminde duygusal değişiklikler yaşar.
  • Menopoz döneminde vücuttaki fiziksel değişiklikler meydana gelir.
  • 40 yaşına gelmeden menopoz dönemine girilirse bu erken menopoz olarak adlandırılır. 
  • Menopoz yaşını, sigara kullanımı ve genetik faktörler başta olmak üzere birçok faktör etkiler.
  • 1 sene boyunca hiçbir şekilde adet kanaması gerçekleşmezse tanı kesinleştirilir.
  • Menopoz döneminde cinsel istek azlığı oluşmaz ama cinsel organda küçülme meydana geleceği için ağrı hissedilebilir.
Menopoz - Novafertil

Erken Menopoz ve Tüp Bebek Tedavisi

Yaşamsal şartlar, çevresel kirlilikler gibi nedenlerden dolayı menopoz yaşı 20’li yaşlara düşebilmektedir. Beklenen yaştan erken menopoza girmek yani erken menopoz döneminde gebelik oluşmayacağı bilinir. Bu durumla karşı karşıya gelen bireyler ise önlem almak isterler. Bu önlemlerin başında ise yumurta dondurma işlemi gelir. Yumurta dondurma işlemi bekar veya evli menopoz durumu olan veya yumurtalarını kaybetme riski bulunan bir tedavi uygulanacak tüm kadın bireylere uygulanabilir. Böylece bireyler, ilerde yumurtalarını kullanarak ebeveyn olabileceklerdir. 

Menopoz - Novafertil

Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Özellikle de teknolojik gelişmeleri merkezine entegre eden klinikler tercih edilmelidir. Merkezimiz üreme tıbbı alanındaki en yeni teknolojileri tedavi sürecine entegre ederek sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz. 
Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Doktorumuz İle Görüşme Sağlayın

Uzman Doktorlarımız İle Görüşerek Aklınıza Takılan Tüm Sorulara Yanıt Alabilirsiniz Formu doldurun Doktorumuz sizin için yanıtlasın.

Op. Dr. Zehra Bebek
Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı