Kansızlık Düşüğe Sebep Olur Mu?

Kansızlık Düşüğe Sebep Olur Mu? - Nova Fertil

“Kansızlık düşüğe sebep olur mu?” sorusundan önce kansızlık nedir sorusuna bakalım. Kansızlık veya anemi, vücuttaki kırmızı kan hücrelerinin veya hemoglobin adı verilen oksijen taşıyan proteinlerin azalması veya işlevlerinin bozulması sonucu ortaya çıkan bir durumdur. Kırmızı kan hücreleri, vücuttaki oksijenin taşınması için önemlidir ve hemoglobin, bu hücrelerde bulunan bir proteindir. Kansızlık, genellikle yetersiz beslenme, kronik hastalıklar, kan kaybı, gebelik, kemoterapi veya genetik faktörler gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Belirtileri arasında yorgunluk, halsizlik, soluk cilt, baş dönmesi ve nefes darlığı gibi semptomlar yer alır. Tedavi, altta yatan nedenin tespit edilmesine ve kırmızı kan hücrelerinin veya hemoglobin seviyelerinin artırılmasına yöneliktir.

Kansızlık Düşüğe Sebebiyet Verir Mi? - Novafertil

Hamilelikte Kansızlık

Hamilelikte kansızlık, vücuttaki kırmızı kan hücrelerinin veya hemoglobin adı verilen oksijen taşıyan proteinlerin düşük seviyelerde olması durumudur. Hamilelikte kansızlık, özellikle üçüncü trimesterde sık görülen bir durumdur. Bu durum, bebeğin gelişmesi ve büyümesi için gerekli olan oksijenin yetersizliği nedeniyle anne adayının sağlığı için de risk oluşturabilir.

Hamilelikte kansızlığın nedenleri arasında yetersiz beslenme, demir eksikliği, folik asit eksikliği, B12 vitamini eksikliği, kan kaybı veya gebeliğin artması gibi faktörler yer alır. Belirtileri arasında yorgunluk, halsizlik, baş dönmesi, soluk cilt, nefes darlığı ve kalp çarpıntısı gibi semptomlar yer alabilir.

Hamilelikte kansızlığın tedavisi, altta yatan nedenin belirlenmesine bağlıdır. Bu nedenler arasında yetersiz beslenme veya vitamin eksiklikleri varsa, diyet değişiklikleri veya takviyeler önerilebilir. Demir eksikliği veya B12 vitamini eksikliği gibi nedenler, ilaç tedavisi veya enjeksiyonlarla tedavi edilebilir. Kan kaybı nedeniyle kansızlık varsa, kan transfüzyonu gerekebilir. Hamile kadınlar, gebeliğin ilk aylarından itibaren düzenli olarak kan testleri yaptırmalı ve gerekirse tedaviye başlamalıdır.

Kansızlık Düşüğe Sebep Olur Mu?

Evet, kansızlık düşüğe sebep olabilir. Kansızlık, yeterli miktarda sağlıklı kırmızı kan hücrelerinin üretilememesi veya kaybedilmesi sonucu kanın oksijen taşıma kapasitesinin azalması durumudur. Düşük kan hacmi, hamilelik sırasında düşüğe neden olabilecek bir faktördür çünkü fetüsün gelişmesi için yeterli oksijen taşınamaz. Bu nedenle, gebelik sırasında kansızlık, düşük riskini artırabilir. Ancak, düşük oluşumuna katkıda bulunan diğer faktörler de mevcut olabilir ve bu nedenle kansızlık tek başına bir düşüğe neden olmayabilir.

Kansızlık Embriyo Gelişimini Etkiler Mi?

Evet, kansızlık embriyo gelişimini etkileyebilir. Kansızlık durumunda, oksijen taşıma kapasitesi azaldığından embriyo yeterli oksijen alamayabilir ve normal gelişimi engellenebilir. Bunun yanı sıra, kansızlık nedeniyle anne adayının vücudunda oluşabilecek diğer sağlık sorunları da embriyo gelişimini etkileyebilir. Bu nedenle, gebelik sırasında kansızlık, embriyo gelişimini etkileyebilecek bir faktördür.

Kansızlık Embriyo Gelişimini Etkiler Mi? - Novafertil

Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Özellikle de teknolojik gelişmeleri merkezine entegre eden klinikler tercih edilmelidir. Merkezimiz üreme tıbbı alanındaki en yeni teknolojileri tedavi sürecine entegre ederek sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz. 
Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Doktorumuz İle Görüşme Sağlayın

Uzman Doktorlarımız İle Görüşerek Aklınıza Takılan Tüm Sorulara Yanıt Alabilirsiniz Formu doldurun Doktorumuz sizin için yanıtlasın.

Op. Dr. Zehra Bebek
Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı