İlişki Sonrası Kanama

İlişki Sonrası Kanama - Novafertil

İlişki sonrası kanama, cinsel ilişkiden sonra meydana gelen kanamayı ifade eder. Vajinal kuruluk, servikal polipler, genital sistem enfeksiyonları ve nadir durumlarda servikal veya endometrial kanser gibi çeşitli nedenleri olabilir. İlişki sonrası kanama yaşarsanız, altta yatan nedeni belirlemek ve uygun tedaviyi almak için bir doktora görünmek önemlidir.

İlişki sonrası kanamaya şunlar neden olabilir:

  • Vajinal kuruluk
  • Servikal veya
  • Genital sistem
  • Servikal polipler
  • Menopoz
  • Hormonal değişiklikler

İlişki Sonrası Kanama Risksiz Bir İşaret Mi?

İlişki sonrası kanama, her zaman risksiz bir işaret değildir ve menstrüasyon dışındaki nedenleri de içerebilir. Bunlar arasında enfeksiyon, lezyon, rahim ağzında polip, rahim duvarı kanseri gibi ciddi sağlık sorunları bulunabilir. Eğer ilişki sonrası kanama sık sık meydana geliyorsa, ağrılı, koyu renkli ve kokulu ise bu sorun göz ardı edilmemelidir. 

İlişki Sonrası Kanama İçin Tedavi Yöntemleri

  • Endometriyal Ablasyon
  • Hormonal tedaviler (progesteron tedavisi)
  • Cerrahi girişim (miyom, polip çıkarımı)
  • Konizasyon (serviksin bir kısmının çıkarılması)

Bu yöntemlerin etkililiği ve uygunluğu kişisel durumuna göre değişebilir.

İlişki Sonrası Kanama Ve Kısırlık İlişkisi

İlişki sonrası kanama, infertilite (kısırlık) riskini artırabilir ancak her zaman neden olmaz. İlişki sonrası kanama, enfeksiyon, lezyon, adet düzensizliği, hormonal dengesizlikler gibi sağlık sorunlarının belirtisi olabilir ve bu sorunlar infertiliteye neden olabilir. Eğer infertilite sorunu yaşanıyorsa ve ilişki sonrası kanama mevcutsa, muayene olunmalıdır.Tedavi edilmeyen sağlık sorunları, infertilite riskini artırabilir. Tedavi etmek için erken tanı ve tedavi önemlidir.

İlişki Sonrası Kanama ve Kısırlık İlişkisi - Novafertil

Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Özellikle de teknolojik gelişmeleri merkezine entegre eden klinikler tercih edilmelidir. Merkezimiz üreme tıbbı alanındaki en yeni teknolojileri tedavi sürecine entegre ederek sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz. 
Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.