Hamileliğin İlk Günleri Nasıl Anlaşılır?

“Hamileliğin ilk günlerinde ne olur, gebelik en erken ne zaman belli olur, ilişkiden 2 gün sonra hamilelik belirtisi olur mu?” soruları cinsel birleşme yaşayan çiftler tarafından merak edilir. İlişkiden bir hafta sonra gebelik oluşur. Bu nedenle “Hamileliğin ilk günlerinde ne olur?” sorusu yerine “Hamileliğin ilk haftalarında ne olur?” sorusuna yönelinmelidir. 

Cinsel birleşme gününün ertesi günü veya 2. günü gebelik belirtisi ortaya çıkmaz. Kadın yumurtası ile erkek sperminin buluşması sonucu döllenme gerçekleşir. Döllenen yumurta ise rahme gelerek gebelik oluşturur. İlk belirtiler ise embriyonun rahme tutunması ile ortaya çıkar. Belirtilerin ortaya çıkma günü ise kişiden kişiye farklılık gösterir.

Hamileliğin İlk Haftalarında Ne Olur?

  • Kasık Ağrısı
  • Yorgunluk
  • Göğüs hassasiyeti
  • Karın krampları
  • Yerleşme kanaması
  • Vajinal akıntı
  • Bulantı

1 Haftalık Hamilelik Testte Çıkar mı?

1 hafta gebelik, son adet tarihinden itibaren başlayan haftayı işaret eder. Çoğunlukla 28 günlük döngünün 14. gününde yumurtlama gerçekleşir. Bu süreçte bedeniniz gebelik için hazırlık aşamasındadır. Bu nedenle test herhangi bir sonuç vermez. Döllenmeden sonraki ilk hafta soruluyorsa bu gebeliğin 3. haftası demektir. 3. haftada Beta HCG değeri yükseleceği için sonucun testte çıkması olasıdır. İdrar testleri cinsel birliktelikten iki hafta sonra, regl gecikmesi yaşanırsa  yapılır.

Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Özellikle de teknolojik gelişmeleri merkezine entegre eden klinikler tercih edilmelidir. Merkezimiz üreme tıbbı alanındaki en yeni teknolojileri tedavi sürecine entegre ederek sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz. 
Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir