Hamile Kalmak İçin Yapılması Gerekenler?

“Hamile kalmak için neler yapılır, iliskiden sonra hamile kalmak icin ne yapilir?” sorusu gebelik isteyenlerin araştırdığı bir sorudur. İçeriğimizde “gebe kalmak için ne yapılır?” sorusunun cevabını bulabilirsiniz.

Anne olmak çoğu insanın sahip olduğu en büyük hayallerden biridir. Ancak bu hayali gerçekleştirmek zordur. Çiftlerin belirli bir yüzdesi bunu doğal olarak başarır. Birçok çift, ebeveyn olmak için çok çalışmak zorunda. Cinsel birleşme, yeni bir hayat yaratmanın birincil yoludur; bu nedenle, her iki eş de hamileliği sağlamak için nasıl güvenli ve sağlıklı cinsel birleşme yapılacağını bilmelidir.

Hamile kalmadan önce, hem siz hem de eşiniz cinsel eylemleri nasıl doğru bir şekilde gerçekleştireceğinizi bilmelisiniz. İkiniz de hamileliği engelleyebilecek cinsel sorunlardan ve enfeksiyonlardan kurtulmalısınız. Cinsel birleşme sırasında partneriniz, hızlı hareketlerden ve sert veya şiddetli cinsel eylemlerden kaçınmalıdır. Cinsel hastalıkların aranızda yayılma riskini azaltmak için kişisel hijyeninize dikkat etmelisiniz.

Çiftler cinsel ilişki zamanlaması oluşturmalı!

Çiftlerin hamileliklerini doğal yollarla yapmaya çalışmadan önce planlamaları çok önemlidir. Bunu yapmak için önce adet döngüsünün zamanını hesaplamaları gerekir. Bunun nedeni, kadınların yalnızca vücutlarında doğru zamanda doğru miktarda östrojen bulunduğunda hamile kalmasıdır.

Bir kadının ne zaman yumurtlayacağını hesaplamak için doktorlar, kanındaki luteinize edici hormon (LH) adı verilen bir hormonun seviyesini ölçerler. Bu seviye yüksek olduğunda, bir kadına yumurtlamak üzere olduğunu söyler. Bir kadının adet döngüsü doğruysa, ilk yumurtlamadan hemen sonra hamile kalabilir. Her iki partnerin de başarılı bir şekilde yeni bir hayat yaratmak için bedenlerinin nasıl çalıştığını anlaması gerekir. Yani bedeninizi, bedeninizin nasıl çalıştığı hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Ek olarak yumurtlama zamanınızı ovulasyon testi ile tespit edebilirsiniz. Ovulasyon testi size hamile kalınabilecek günleri bildirir.

Ayrıca, ebeveyn olmaya çalışırken işler her zaman planlandığı gibi gitmediğinden, hamileliği engelleyebilecek cinsel sorun ve enfeksiyonunuz olabileceğini bilmelisiniz.

Hamile Kalmayı Kolaştıran 10 Öneri

  • Düzenli olarak muayene olun. Böylece herhangi bir sağlık probleminiz varsa erkenden tedavisini gerçekleştirin.
  •  Cinsel ilişki zamanlaması oluşturun. Bu zamanlama yumurtlama döneminiz üzerinden hazırlanmalı.
  • Sağlıklı beslenin.
  • Vitamin takviyesi alın.
  • Vücut kitle endeksinize dikkat edin. 
  • Kafein tüketimini sınırlandırın.
  • Alkol ve tütün ürünlerini kullanmayın.
  • Kayganlaştırıcı gibi kimyasal ürünler kullanmayın.
  • Yorucu antrenmanları azaltın.
  • Stresten uzak durun.

Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Özellikle de teknolojik gelişmeleri merkezine entegre eden klinikler tercih edilmelidir. Merkezimiz üreme tıbbı alanındaki en yeni teknolojileri tedavi sürecine entegre ederek sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz. 
Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.

Doktorumuz İle Görüşme Sağlayın

Uzman Doktorlarımız İle Görüşerek Aklınıza Takılan Tüm Sorulara Yanıt Alabilirsiniz Formu doldurun Doktorumuz sizin için yanıtlasın.

Op. Dr. Zehra Bebek
Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı