Hamile Kalmak İçin Neler Yapılır?

“Hamile kalmak için neler yapılır?” veya “ İliskiden sonra hamile kalmak icin ne yapilir?” sorularını sıkça almaktayız. Gebelik düşünüyorsanız ilk olarak vücunuzu tanıyıp, gebelik için hazırlamalısınız. Yani adet döneminizi takip ederek yumurtlama takvimi oluşturmalısınız. 

“Cinsel iliski sonrasi hamile kalmak icin ne yapilir? sorusu yumurtlama takvimi ile doğrudan ilişkilidir. Yumurtlama döneminizde gebe kalma oranınız çok yüksektir. Yumurtlama takviminizi takip ederek bu günlerde cinsel ilişkiye girmelisiniz.

Cinsel ilişki sonrası pozisyon önemli midir? Birtakım araştırmalara ve varsayımlara göre ilişki sonrası sırtüstü yatmak ve bu pozisyonda bel bölgesine yastık koymak gebelik oranını artırmaktadır. Çünkü bu pozisyonda sperm fallop tüplerine daha kolay ulaşabilmektedir.

Yumurtlama Dönemi Hesaplama

Yumurtanın olgunlaşmaşı ve folikülden çıkması 5-6 gün sürsede yaklaşık 24 saatte yumurtlama gerçekleşir. Çoğunlukla 28 günlük döngünün 14. gününde yumurtlama gerçekleşir. Bu süreçte bedeniniz gebelik için hazırlık aşamasındadır. Yumurta sperm ile karşılaşırsa gebelik başlar. 

Sperm, kadın vücudunda yaklaşık 5 gün canlı kalabilmektedir. Yani yumurtlama gerçekleşmeden birkaç gün öncesinde cinsel ilişkiye girmiş olsanız bile gebelik şansı vardır. Çünkü fallop tüplerinde canlı sperm hücreleri bulunmaktadır.

Gebelik İçin Neler Yapılır?

  • Yumurtalık takvimi oluşturun ve takip edin.
  • Yumurtlama günlerinde yani doğurganlığın başladığı günlerde cinsel ilişkiye girin.
  • Çok sık cinsel ilişkiye girmeyin çünkü sperm kalite etkilenmektedir.
  • Sağlıklı ve doğal beslenin.
  • Vitamin takviyesi alın.
  • Düzenli egzersiz ve spor yapın.
  • Anne olmak için geç yaşı beklemeyin, ilerleyen yaş gebelik oranını düşürür.
  • Sigara veya alkol kullanımına ara verin.
  • Kendinizi çok fazla yormayın.

Bu Maddelere Uyduğum Halde Hamile Kalamıyorum

Korunmasız ve düzenli birlikteliğe rağmen (1 yıl) gebelik oluşmuyorsa bu durum infertilite (kısırlık) problemine işaret etmektedir. Kısırlığa sebep olan birçok neden vardır. Bu nedenler detaylı bir şekilde tespit edilir ve tedavisine başlanır. Böylece çiftler  yardımcı üreme teknikleri ile anne baba olabilir.

*Çocuk sahibi olamama nedeni anne adayından kaynaklı olabileceği gibi baba adayından da kaynaklı olabilir.*

Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Özellikle de teknolojik gelişmeleri merkezine entegre eden klinikler tercih edilmelidir. Merkezimiz üreme tıbbı alanındaki en yeni teknolojileri tedavi sürecine entegre ederek sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz. 
Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Doktorumuz İle Görüşme Sağlayın

Uzman Doktorlarımız İle Görüşerek Aklınıza Takılan Tüm Sorulara Yanıt Alabilirsiniz Formu doldurun Doktorumuz sizin için yanıtlasın.

Op. Dr. Zehra Bebek
Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı