Hamile Kalmak İçin Ne Yapmalıyım

Hamile Kalmak İçin Ne Yapmalıyım - Nova Fertil

Türk kültüründe ebeveyn olmak, kutlanan ve saygı duyulan önemli bir yaşam olayıdır. Türk kültüründe aileye çok değer verilir ve çocuk sahibi olmak, aile soyunu devam ettirme görevini yerine getirmenin önemli bir parçası olarak görülür. Tüm bunlara istinaden çiftler ebeveyn olma duygusunu hissetmek, yaşamak için hamilelik isterler. Bazen hamile kalmak kolay olsada bazen de oldukça zordur. Çiftlerin ilişki aralıkları, sağlıkları ve yaşları gebelik oluşumunu etkileyen unsurlardır. 

Hamile kalmak için takip edilmesi gereken adımlar şunlar olabilir:

  • Doktorunuzla konuşun: Hamile kalmak istediğinizi doktorunuza bildirin ve gerekli tahlilleri yaptırın.
  • Sağlıklı bir beslenme düzenine geçin: Hamile kalmak için sağlıklı bir diyet yürütmek önemlidir. Özellikle folik asit, demir, çinko, iyot gibi mineraller ve vitaminden zengin yiyecekleri tüketmelisiniz.
  • Düzenli egzersiz yapın: Hamile kalmak için düzenli egzersiz yapmak, sağlıklı bir vücut ağırlığını korumanıza ve rahim sağlığınızı desteklemenize yardımcı olabilir.
  • Doğum kontrol yöntemi kullanın: Hamile kalmak istemiyorsanız, doğum kontrol yöntemlerini kullanmalısınız.
  • Ovulasyon takip edin: Hamile kalmak için en uygun zamanı belirlemek için ovulasyon takip etmeniz önerilir.
  • Cinsel ilişki sırasında pozisyonları deneyin: Hamile kalmak için cinsel ilişki sırasında pozisyonları deneyebilirsiniz.
  • Stresi azaltın: Hamile kalmak için stresi azaltmak önemlidir çünkü stres, ovulasyon ve adet düzeninizi etkileyebilir.

Gebelik oluşmadığında anne adayları olumsuz düşüncelere kapılarak “Hiçbir sorun yokken neden hamile kalınmaz?” sorusuna yönelir. Unutmayın ki hamile kalmak için herkesin ihtiyacı farklıdır ve birçok faktör etkilidir. Bu nedenle, doktorunuzla konuşarak en iyi yolu belirlemeniz önerilir.

Hamile Kalmak İçin Takip Edilen Adımlar - Novafertil

Neden Hamile Kalınmaz?

Hamile kalmamak için birçok neden olabilir. Bunlar arasında:

  • Adet düzensizliği: Adet düzensizliği, ovulasyon düzeninin bozuk olmasına neden olabilir ve hamile kalmak için en uygun zamanı belirlemek zorlaşabilir.
  • Endometriozis: Endometriozis, rahim iç tabakasının (endometrium) diğer organlara yayılmasıdır. Bu durum, hamile kalmayı zorlaştırabilir.
  • Polikistik over sendromu (PCOS): PCOS, yumurtalıklarda kistlerin oluşmasına neden olur ve ovulasyonun düzensiz olmasına neden olabilir.
  • Fallop tüpü tıkanıklığı: Fallop tüpleri, yumurtalıktan rahime ulaşan yumurtanın gitmesini sağlar. Fallop tüpü tıkanıklığı, hamile kalmak için zorlaşabilir.
  • Sperm sorunları: Erkeklerde sperm sayısının az olması veya spermlerin hareketliliğinin düşük olması gibi sperm sorunları hamile kalmayı zorlaştırabilir.
  • Yaş: Yaş ilerledikçe, yumurtalık rezervi azalır ve ovulasyon düzensizleşebilir. Bu nedenle, hamile kalmak zorlaşabilir.
  • Stres: Stres, adet düzeninizi ve ovulasyonunuzu etkileyebilir vehamile kalmayı zorlaştırabilir.
  • Sigara ve alkol kullanımı: Sigara ve alkol kullanımı, hamile kalmayı zorlaştırabilir.
Neden Hamile Kalınmaz? - Novafertil

Hamile Kalmak İçin Cinsel İlişki Nasıl Olmalı?

Bir kadının hamile kalması için, bir yumurtanın yumurtalıklardan salındığı ve sperm tarafından döllenebildiği doğurganlık döneminde bir erkekle cinsel ilişkiye girmesi gerekir. Doğurganlık dönemi tipik olarak yumurtlamadan birkaç gün önce ve sonra, yani yumurtalık bir yumurtayı serbest bıraktığında meydana gelir.

Sperm, dişi üreme sisteminde beş güne kadar canlı kalabildiğinden gebe kalma şansını artırmak için yumurtlamadan önceki günlerde cinsel ilişkide bulunulması önerilir. Yumurtlama aydan aya değişebileceğinden ve tahmin edilmesi zor olabileceğinden cinsel ilişki planlaması oluşturulmalıdır. 

Yaş, sağlık ve yaşam tarzı dahil olmak üzere bir çiftin hamile kalma yeteneğini etkileyebilecek birçok faktör olduğunu not etmek önemlidir. Bir yıldan fazla bir süredir hamile kalmaya çalışan bir çift, başarılı olamıyorsa; infertilite (kısırlık) problemi söz konusudur. Bu doğrultuda yardımcı üreme tekniklerinden yararlanabilirler.

Hamile Kalmak için Cİnsel İlişki Nasıl Olmalı? - Novafertil

Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Özellikle de teknolojik gelişmeleri merkezine entegre eden klinikler tercih edilmelidir. Merkezimiz üreme tıbbı alanındaki en yeni teknolojileri tedavi sürecine entegre ederek sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz. 
Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Doktorumuz İle Görüşme Sağlayın

Uzman Doktorlarımız İle Görüşerek Aklınıza Takılan Tüm Sorulara Yanıt Alabilirsiniz Formu doldurun Doktorumuz sizin için yanıtlasın.

Op. Dr. Zehra Bebek
Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı