E2 Hormonu

E2 Hormonu

Erkek ve kadınlarda birçok hormon bulunur. Bunlardan biri de e 2 dir. E 2 hormonu estradiol olarak da bilinir. Estradiol e2, kadınların üreme sağlığı için önemlidir. İçeriğimizde ise “Estradiol nedir, estradiol kaç olmalı?” gibi konulardan bahsedeceğiz.

E2 Nedir?

Kadınlarda yumurtalık foliküllerinden üretilen e2, cinsel ilişki hormonu olarak tanımlanır. Yani estradiol hormon; kadınsal özellikler ve cinsel işlevler için görevlidir. Üreme fonksiyonlarının yanı sıra kadınların kemik yapısını da güçlendirir. Eğer e2 değerleri ideal derecede değilse birtakım jinekolojik problemler meydana gelir.

E2 hormonu erkeklerde de az bir miktarda salgılanır. Testislerden salgılanan bu hormon sperm kalitesini artırarak uzun ömürlü olmasını destekler.

E2 Testi Nedir?

E2 testi, üreme bozukluğu tanısında gerçekleştirilen testlerden bir tanesidir. E2 değerleri kan tahlili ile ölçümlenir. Kanda bulunan bu hormon hem erkek hem de kadın için önemlidir. Bu nedenle çiftlerde yeterli düzeyde bulunması gerekir.

E2 Hormonu Neden Yükselir?

  • Menopoz,
  • Rahim veya meme kanseri,
  • Tümörler,
  • Gebelik,
  • Geçirilen rahatsızlıklar,
  • Anormal seksüel gelişme,
  • Feminizasyon sendromları yüzünden yükselir.

E2 Kaç Olmalı?

E2 hormonu kaç olmalı sorusu yaş ve cinsiyete göre değişkenlik gösterir. Değer aralıkları sadece kadınlar için değil erkekler için de oldukça değerlidir. Peki e2 değeri kaç olmalı? E2 test sonucunda yer alması gereken değerler:

  • Erkeklerde değer aralığı 10- 50 pg/ml,
  • Menopoza girmemiş kadınlarda değer aralığı 45 ile 400 pg/ ml,
  • Menopoza giren kadınlarda değer aralığı 0 ile 30 pg/ml,
  • Çocuklarda 0 ile 25 pg/ml değer aralığında olması gerekir.

Ayrıca “E2 hormonu adetin 3 günü kaç olmalı, e2 yüksekliği gebeliğe engel mi, hamilelikte e2 değeri kaç olmalı?” gibi sorular merak edilen konular arasında yer almaktadır. Kısaca cevaplandıralım.

E2 hormonu adetin 3 günü kaç olmalı?

-Adet kanamasının gerçekleştiği 2. ve 3. gününde 50 pg/ml gibi bir rakamda olmalıdır.

E2 yüksekliği gebeliğe engel mi?

-Estradiol yüksekliği yumurtalıklarda oluşan problemin habercisidir. Bu nedenle gebe kalma şansını düşürür.

Hamilelikte e2 değeri kaç olmalı?

-Gebelik döneminde değerler; 10-35 pg/ml referans aralığında olmalıdır.

Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir