Aşılama ile Hamile Kalanlar

Aşılama İle Hamile Kalanlar - Novafertil

Gebelik isteyen çiftler “Aşılama nedir?” sorusuna yönelirler. Aşılama; gebelik elde etmek için spermlerin, tıbbi hazırlık sonrası kadın rahmine bırakılma yöntemidir. Bu yöntemde son teknoloji kullanılarak hazırlanmış enjektörler kullanılır. Böylece gebelik şans oranı artar. Aşılama ile hamile kalanlar, bu tedavi yönteminin gebelik şansı ve  güvenirliğini çevrelerine anlatırlar. Böylece infertilite problemi yaşayan çiftler aşılama tedavisi ile ilgili bilgi toplamaya başlarlar. 

Aşılama - Novafertil

Aşılama Yöntemi Nasıl Yapılmaktadır?

“Aşılama tedavisi nasıl yapılır?” sorusu ebeveynlik duygusunu tatmak isteyenlerin araştırdığı bir sorudur. Aşılama uygulaması cerrahi olmayan bir yöntemdir. Bu doğurganlık prosedürü kolayca uygulanabilen basit bir işlemdir. Tedaviye menstrual döngünün 2. veya 3. günü başlanır. Tedavi aşamasında anne adayının yumurtalarının büyümesi ve çatlatılması planlanır. Çatlatma iğnesi uygulandıktan sonra baba adayından sperm alınır ve sperm yıkama işlemi gerçekleştirilir. Yıkama işleminde seçilen hareketli spermler gelişmiş enjektörlerin içerisine yerleştirilir. Daha sonra rahim içerisine enjekte edilir. İşlem boyunca anne adayı acı veya ağrı hissetmez.

Aşılama Yöntemi - Novafertil

Aşılama Fiyatları Nedir?

Aşılama fiyatları yıllara göre değişkenlik gösterir. 2023 aşılama fiyatları ile 2022 aşılama fiyatları aynı olmayacaktır. Ek olarak aşılama fiyatları merkezlere göre de değişkenlik gösterir. 

Aşılamadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • 2 gün öncesine kadar ilaç kullanımı olmamalı.
  • Genital hijyene dikkat edilmeli.
  • Krem veya losyon kullanılmamalı.
  • Alkol ve sigara tüketimi yapılmamalı.
Aşılamadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler - Novafertil

Aşılama ile Hamilelik Oranları Nasıldır?

Aşılama tedavisine hamilelik oranı %10 – %18 arasındadır. 3 kere aşılama tedavisi gerçekleştiği halde gebelik elde edilemiyorsa tüp bebek tedavisine geçilmelidir. Belirtilmesi gereken bir diğer konu ise aşılama tedavisinin, basit kısırlık problemleri için uygulandığıdır. Eğer kısırlık probleminin nedeni büyükse direkt olarak tüp bebek tedavisinden başlanmalı.

Aşılama ile Hamile Kalanlarda Belirtiler Nelerdir?

Normal yollarla gebe kalan kişilerle aynı belirtiler vardır. Bu belirtiler:

  • Artan vajinal akıntı
  •  İmplantasyon kanaması (Yerleşme kanaması)
  •  Mide bulantısı 
  •  Sık idrara çıkma ihtiyacı 
  •  Yorgunluk
  •  Ruh hali değişiklikleri 
  •  Karında kramplar
  • Kasık ağrısı
Aşılama ile Hamile Kalanlarda Belirtiler - Novafertil

Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Özellikle de teknolojik gelişmeleri merkezine entegre eden klinikler tercih edilmelidir. Merkezimiz üreme tıbbı alanındaki en yeni teknolojileri tedavi sürecine entegre ederek sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz. 
Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.

1 Yorum

  • Avatar
    Gülizar 9 Haziran 2023

    Aşılam ile ilgili bilgi almak istiyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir