Ara Kanamalar Ne Zaman Tehlikelidir?

Ara Kanamlar Ne Zaman Tehlikelidir? - Novafertil

Kanama gebelik, doğum ve kürtaj sırasında en sık görülen komplikasyondur. Hamilelik sırasında kanama, bir kadının muazzam miktarda kan kaybetmesine neden olabilir. Kanama tehlikeli hale geldiğinde kullanılan tıbbi terimler hemoraji ve kanamadır. Hemoraji, kan dolaşımının daha az verimli hale geldiği zamandır ve kanama, kan damarlarında kanın pıhtılaşma sürecidir.

Hamilelik sırasında en sık görülen kanama tipi ağır kanamadır (majör veya şiddetli kanama). Bir kadın daha önce düşük yaptığında veya zayıf bir rahmi olduğunda ortaya çıkar. Hamilelik nedeniyle kan damarlarının duvarları incelince kan akışı daha az verimli hale gelir. Eğer gebelik sürecinde ara kanamalar meydana geliyorsa hekiminizi aramalısınız. 

Ara Kanamalar - Novafertil

Normal adet döneminizin dışında vajinal kanama meydana geliyorsa bunun birçok nedeni olabilir. Bazı nedenlerin tedavisi oldukça kolayken, bazıları ciddi tıbbi durumlardır. Ara kanamaların tanısı için mutlaka bir doktora danışmalısınız. Ara kanamaya sebep olabilecek bazı problemler:

  • Stres ve yorgunluk,
  • Uterus boyutu (büyüme),
  • Vajinal kuruluk,
  • Düşük,
  • İlaçlar,
  • Hormonal dalgalanmalar,
  • Ani kilo alımı,
  • Ani kilo kaybı.

Bu problemler ara kanamalara sebep olabilir. Menstrüasyon dışında gelişen kanamalar göz ardı edilmemelidir. 

Ara Kanama Sebepleri - Novafertil

Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Özellikle de teknolojik gelişmeleri merkezine entegre eden klinikler tercih edilmelidir. Merkezimiz üreme tıbbı alanındaki en yeni teknolojileri tedavi sürecine entegre ederek sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz. 
Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Doktorumuz İle Görüşme Sağlayın

Uzman Doktorlarımız İle Görüşerek Aklınıza Takılan Tüm Sorulara Yanıt Alabilirsiniz Formu doldurun Doktorumuz sizin için yanıtlasın.

Op. Dr. Zehra Bebek
Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı