Adenomyozis

Adenomyozis - Nova Fertil

Adenomyosis, uterus içinde endometrial hücrelerin büyümesine ve uterus duvarının içine yerleşmesine denir. Bu, uterusun normal dokusunun yerine endometrium hücrelerinin yerleşmesi anlamına gelir. Bu durum sıklıkla karın ağrısı, adet dönemi sırasında ağrı, adet dönemi sırasında şişkinlik veya genişleme, veya adet dönemi sırasında daha fazla kanama gibi semptomlarla kendini gösterir. Adenomyozis genellikle tedavi edilmez veya cerrahi olarak çıkarılır ancak durumun ciddiyetine göre tedavisi değişebilir.

Bu tür bir invazyon genellikle benign (iyi huylu) olmasına rağmen, bazen malign (kötü huylu) olabilir ve kanserle ilişkili olabilir. Bu nedenle, adenomyozis tanısı alan kişilerin düzenli olarak takip edilmeleri ve gerektiğinde tedavi edilmeleri önerilir.

Adenomyozis - Novafertil

Adenomyozis Neden Olur?

Adenomyozisin nedeni tam olarak bilinmemektedir, ancak bazı araştırmalar, hormonların rolünü, genetik faktörlerin rolünü veya uterus enflamasyonunun rolünü göstermiştir. Hormonlar, özellikle östrojen hormonları, endometrium hücrelerinin büyümesini ve artmasını tetikleyebilir ve bu nedenle adenomyozis için risk faktörleri arasında yer alabilir. Ayrıca, uterus enflamasyonu veya uterus dokusunda meydana gelen bir hasar da adenomyozis için risk faktörleri arasında sayılabilir. Adenomyozise neden olabilecek faktörleri de şu şekilde maddeleyebiliriz:

  • Endometrial dokuda büyüme
  • Gelişim kaynaklı durumlar
  • Doğum kaynaklı rahim iltihabı
  • Kök hücre kaynaklı durum
Adenomyozis Neden Olur? - Novafertil

Adenomyozis Ve Kısırlık

Adenomyozis, kısırlık için bir risk faktörü olarak kabul edilir. Adenomyozis, uterus dokusunun normal yapısını bozduğu için, yumurtalıkların veya tüplerin normal işlevini yerine getirmesine engel olabilir. Ayrıca, adenomyozis sırasında artan kanama veya ağrı, cinsel aktiviteyi azaltabilir ve dolayısıyla da döllenme ihtimalini azaltabilir. Ek olarak cerrahi olarak adenomyozis tedavisi gerektirebilir. Bu da kısırlık tedavisi için cerrahi prosedürlerin yapılması anlamına gelir. 

Adenomyozis ve Kısırlık - Novafertil

Adenomyozis Tedavi Yöntemleri

Adenomyozis tedavisi kişinin belirtileri, yaşı, cinsiyeti, genel sağlık durumu veya gebe kalmak isteyip istemediği gibi faktörlere göre değişebilir.

Ağrısız veya hafif belirtileri olan kişilerde, genellikle semptomatik tedavi uygulanır. Bu tedavi seçenekleri arasında ağrı kesiciler, anti-inflamatuar ilaçlar veya hormon tedavisi gibi seçenekler yer alabilir.

Eğer kişi gebe kalmak istemiyorsa veya belirtileri ciddi ise, cerrahi tedavi seçenekleri arasından seçim yapabilir. Bu tedavi seçenekleri arasında uterusun parçalı veya tamamen çıkarılması (histerektomi) veya uterusun iç kısmının çıkarılması (miomektomi) gibi seçenekler yer alabilir.

Eğer kişi gebe kalmak istiyorsa veya cerrahi tedaviye uygun değilse, hormon tedavisi veya embriyo transferi gibi alternatif tedavi seçenekleri de düşünülebilir.

Her durum farklı olduğu için, adenomyozis tedavisi için en uygun seçenekleri belirlemek adına doktorunuzla konuşmanız önerilir.

Adenomyozis Tedavi Yöntemleri - Novafertil

Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Özellikle de teknolojik gelişmeleri merkezine entegre eden klinikler tercih edilmelidir. Merkezimiz üreme tıbbı alanındaki en yeni teknolojileri tedavi sürecine entegre ederek sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz. 
Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir