Yumurta Çatlatma İğnesi

Tüp bebek tedavisinde yumurtalıkların etkisi büyüktür. Bu nedenle tedavide ilk amaç yumurtalık geliştirmektedir. Anne adayına birtakım ilaçlar verilerek yumurta sayısı artırılır. Yumurtalık uyarımı adetin ikinci günü gerçekleşir. Enjeksiyonlar yaklaşık 11 gün devam eder. Yumurtalık takibi yapılarak, yumurtanın ideal boyuta ulaşıp ulaşmadığı belirlenir. Birden fazla üretilen yumurtanın kalitesi de son derece önemlidir. 

Yumurta Çatlatma İğnesi Nedir? Nasıl Uygulanır?

Tüp bebek tedavisinde olgunlaşan yumurtalar, 16 – 20 mm boyutuna eriştiğinde yumurta çatlatma iğnesi enjekte edilir. Bu ilaç uygulamasının üzerinden 34-36 saat geçtikten sonra yumurtlama olmadan yumurtaların toplanması gerekir. Tedavinin başarılı bir şekilde sonlanması için çatlatma iğnesinin doğru zamanda enjekte edilmesi gerekir. Enjekte edilecek bölge ise çatlatma iğnelerinin çeşidine göre değişkenlik gösterir. Bazıları kalçadan kas içine, bazıları göbekten cilt altına, bazıları da üst kolun arka bölümüne enjekte edilir. 

Çatlatma iğnesinin enjekte edilme saati çok önemlidir. Yumurtalar olgunlaşmadan ve yumurta toplama işlemi (OPU) randevusu alınmadan yapılmamalıdır. Eğer yumurtalar olgunlaşmadan enjekte edilirse yumurtalar kullanılmaz hale gelir. Aynı şekilde yumurta toplama işlemi (OPU) randevusu alınmadan enjekte edilirse yumurtalar karın içinde çatlar ve kullanılmaz duruma gelir. Tedaviyle ilgilenen doktor da yumurta toplamı işlemi için geç kalmamalıdır. Geç kalma durumu söz konusu ise tedavinin başarı oranı düşer.

Yumurta çatlama iğnesi, doktorun uygun gördüğü bölge ve zaman dilimi içerisinde enjekte edilmelidir. Zaten doktorunuz çatlatma iğnesinden sonra ve öncesinde neler yapmanız hakkında detaylı bilgilendirme yapar.

Novafertil Tüp Bebek Merkezi bünyesinde yer alan güçlü laboratuvar, güçlü ekip ve bireyselleştirilmiş bütüncül tedavi yöntemleri sayesinde tedavilerin başarı oranı yüksektir. Doğru merkez seçimi, infertilite tedavisinin her aşamasında oldukça önemlidir. Özellikle de teknolojik gelişmeleri merkezine entegre eden klinikler tercih edilmelidir. Merkezimiz üreme tıbbı alanındaki en yeni teknolojileri tedavi sürecine entegre ederek sizi ve tedavinizi riske atmaz. Size en uygun tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için 0(332) 323 51 51’i arayabilirsiniz. Sitemizde yer alan müşteri desteği kısmından bizlere ulaşabilirsiniz. 
Yasal Uyarı: Bu sitede yer alan her türlü bilgi; kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun. Sizlere aktardığımız bilgilerin; yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden, Novafertil Tüp Bebek Merkezi sorumlu tutulamaz.